وب سایت سیدرضا جمشیدی

رسانه قلب تپنده مسئولیت اجتماعی

سیدرضا جمشیدی (مدیر مسئول رسانه مسئولیت اجتماعی)

رسانه به مثابه اهرم اصلی تحولات جهانی؛

رسانه به عنوان یکی از مهم ترین ابزار در تحولات جهان در عصر حاضر نقش آفرینی کرده و همچنان نیز یکی از  تأثیرگذارترین ابزارهای بشر امروزی است. رسانه در بسیاری از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در جوامع مختلف نقش داشته و همواره جوامع دستخوش تحول و دگرگونی را به سمت پیشرفت و توسعه همراهی کرده است. قدرت و قابليت روزافزون رسانه موجب شده ديگر حتي حكومت‌ها نيز مانند گذشته، آن را تنها ابزاري براي اطلاع‌رساني و سرگرمی‌سازي ندانند و از آن به عنوان يك سلاح كارآمد در عرصه حکمرانی بهره گيرند. به همین دلیل نیزجوامع برخوردار از ابزارهاي رسانه‌اي پيشرفته‌تر يا محصولات رسانه‌اي جذاب‌تر، پيشروي فرهنگي سريع‌تر و موقعيت فرهنگي برتري پیدا کرده اند.

با این وجود گستره وسيع انتخاب از ميان الگوهاي رفتاري متنوع و متكثر كه امروزه پيش روي افراد قرار دارد، به مشكلي اساسي تبديل شده است. به ويژه افراد و گروه­هايي كه به دنبال يك زندگي هدفمند هستند، با اين مشكل دست و پنجه نرم مي­كنند كه چگونه عمل كنند تا هم ارزش‌هاي پذيرفته ايشان حفظ گردد و هم در كنار آن به سليقه‌هاي شخصي آنها پاسخ داده شود. در چنین شرایطی هر فردی با توجه به وضعیت اجتماعي خود جايگاهي براي خويشتن قايل است و از پس اين ارزش‌ها و جايگاه‌ها درصدد رسيدن به خواسته‌ها و هدف‌هاي خويش است، این وضعیت در ایران نیز وجود داشته است. با این وجود رسانه های گروهی در ایران در برخی مقاطع تاریخی به دلایلی بار احزاب، تشکل ها و گروه های سیاسی را نیز در تحولات اجتماعی و فرهنگی به دوش کشیده اند. در جامعه ایران به دلیل ضعیف بودن تحزب در اغلب موارد نمادسازی­ها توسط رسانه های گروهی انجام شده و پس از مدتی در جامعه نهادینه شده و در نهایت سبب حرکت جامعه به سمت جلو شده است.

یکی از مهم ترین رویکردهای تحول و توسعه یک جامعه موضوع «مسئولیت اجتماعی» است. مسئولیت اجتماعی به صورت کلی یک پاردایم مثبت و سازنده است اما در جزئیات و در کارکردهای بخش های مختلف جامعه است که نقش حیاتی و کلیدی خود را ایفا می کند. جامعه امروز ایران با چالش های متعددی مواجه شده  و به همین دلیل بیش از هر چیز به مسئولیت اجتماعی در سطوح مختلف خود نیاز دارد. این رویکرد نیز با الگوسازی در جامعه نهادینه خواهد شد. مسئولیت اجتماعی یک چارچوب و محدوده اخلاقی است که در آن وظایف مختلفی که تمامی آن­ها دارای منافع برای جامعه هستند، بر عهده فرد، سازمان و یا نهادی خاص گذاشته می شود. این مفهوم به صورت دقیق تر به معنای انجام وظایف فردی به وسیله تک تک افراد جامعه است که انجام این وظایف باعث می­شود تا تعادل مناسبی بین اکوسیستم و اقتصاد جامعه برقرار شود.

استفاده از لفظ وظیفه نشان می دهد که هر فرد در حالت عادی باید به این وظایف واقف بوده و نقش خود را در حفظ این تعادل به صورت مشخص پذیرفته و ایفا کند. مسئولیت اجتماعی فردی با ایجاد یک موضع فعال نسبت به تاثیرگذاری مثبت بر دیگران و محیط بیرون از دایره خود بسط می‌یابد. مسئولیت اجتماعی فردی اساس مسئولیت اجتماعی گروهی است زیرا یک اجتماع از افراد تشکیل شده است و در نتیجه فرهنگ مسئولیت اجتماعی را مشخص می‌کند. این رابطه آمیخته بین مسئولیت اجتماعی گروهی و مسئولیت اجتماعی فردی است.

[av_button label=’دانلود فایل PDF’ link=’manually,https://rezajamshidi.ir/wp-content/uploads/2021/02/یادداشت-آقای-جمشیدی-1.pdf’ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes-right-icon’ icon=’ue887′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-7kela’]

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *